Boka in en OVK för din ventilation

Äger du en fastighet eller ett hus, så är det troligen så att du måste göra en OVK. Det står för obligatorisk ventilationskontroll och det är en kontroll som ska ske vart tredje eller vart sjätte år, beroende på vad det är för typ av byggnad. När det kommer till pris OVK så kan du få reda på vad det kostar om du besöker OVK Center. 

Det är ett företag som utför denna typ av besiktningar och som du kan anlita om du har behov av att göra en OVK. Ventilationskontrollen är till för att se över så att ventilationen fungerar så som den ska. Dels gör man det när det byggs nytt, när det byggs om och sedan kontinuerligt inom en viss tidsram som nämnts.

Gör din obligatoriska ventilationskontroll på rätt sätt​​

Den som utför en OVK ska vara en certifierad besiktningsman. Det hittar du hos OVK Center. Pris OVK hittar du där med, så väl som att du kan läsa mer om vad det innebär med en sådan här kontroll. 

​Du kan innan själva besiktningen sker se till att göra egen kontroll av ventilationen och av luftkvaliteten. Se även till att du gör en service regelbundet, så att den fungerar på ett bra sätt. Det är även en god idé att inte missa de regelbundna kontrollerna som ska göras. Vill du veta mer om obligatorisk ventilationskontroll och vad som gäller för just din fastighet så kan du besöka det företag vi rekommenderat.